30 YEARS FABULOUS FINNISH MUSIC!

Suomalaisen harmonikan historia

 
46.00 
9789526826004
+

Suomalaisen harmonikan historian ovat toimittaneet Vesa Kurkela, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian professori, ja Marko Tikka, historiantutkija ja Tampereen yliopiston dosentti. Suomalaisen harmonikan historia on aiheensa ensimmäinen kokonaisesitys. Teoksessa on 400 sivua ja yli sata valokuvaa, joista suurin osa on aikaisemmin julkaisemattomia.

Suomalaisilla on ollut erityinen suhde harmonikkaan jo yli sadanviidenkymmenen vuoden ajan. Harmonikka on sekä rakastettu että vihattu soitin. Harmonikalla on paitsi käyty sotaa ja vastustettu auktoriteetteja, myös sävelletty ja soitettu ensi kertaa levylle keskeinen populaarimusiikkimme sävelaarteisto.

Kirjassa kuvataan harmonikan varhaisvaiheet, se tuo esiin merkittävimmät soittajat ja esittelee harmonikalla meillä soitetun musiikin. Suomalaisen harmonikan historia tarjoaa ensimmäisen kattavan kuvan harmonikan rakentajista ja harmonikkateollisuudesta Suomessa ja kokoaa myös ensi kertaa yhteen harmonikan akateemisen historian, soitonopetuksen ja klassisen harmonikan vaiheet Suomessa.

Kirjan kirjoittajat ovat Mika Huusari, Vesa Kurkela, Helka Kymäläinen, Markku Lepistö, Viljo Mannerjoki, Rauno Nieminen, Matti Rantanen, Toivo Tamminen, Marko Tikka ja Mikko Vanhasalo. Kirjan on kustantanut Suomen Harmonikkainstituutti yhteistyössä Suomen Harmonikkaliitto ry:n kanssa.

ISBN 9789526826004

Kustantaja: Suomen Harmonikkainstituutti

Sivumäärä: 399

Paino: 1496 grammaa

ISBN (ISBN9789526826004.pdf, 81 Kb) [Download]