30 VUOTTA SUOMALAISEN MUSIIKIN KUSTANNUSTOIMINTAA

Pasi Hirvonen: Scarlattin sonaattien esittäminen harmonikalla

 
16.00 
M164
+

Pasi Hirvonen: Domenico Scarlattin sonaattien esittäminen harmonikalla

Nyt tarjoushintaan!

Domenico Scarlattin sonaattien esittäminen harmonikalla –kirja on syntynyt Pasi Hirvosen taiteellisen tohtorin tutkinnon kirjallisena työnä. Kirjassa tarkastellaan kolmea Domenico Scarlattin (1685–1757) sonaattia, K 146 (G-duuri), K 25 (fis-molli) ja K 202 (B-duuri). Neljän eri musiikkikorkeakoulun opiskelijoiden esitykset ja nuottimerkinnät muodostavat tutkimuksen empiirisen aineiston. Sonaattien esitysten analyyttinen kuuntelu ja esittäjien nuottimerkintöjen tarkastelu ovat tärkeimmät tutkimusmenetelmät. Kirjan soveltavassa osassa pyritään löytämään uusia ja soittimellisesti rohkeampia tapoja Scarlattin sonaattien esittämiseen, erityisesti harmonikansoiton näkökulmasta.

Eri esittäjien tulkinta- ja transkriptiotapojen tarkastelu sekä kirjan soveltava osa avaavat uusia näköaloja tulkinnallisten näkemysten laajentamiseen ja harmonikan soittimellisten erityispiirteiden hyödyntämiseen niin tutkittujen kuin muidenkin Scarlattin sonaattien osalta.

Pasi Hirvonen MuT (s. 1965) on harmonikkataiteilija ja –pedagogi. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 1990 Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta ja musiikin lisensiaatiksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteelliselta linjalta vuonna 2005. Pasi Hirvonen on suorittanut taiteellisen tohtorin tutkinnon Sibelius-Akatemian DocMus-yksikössä ja hänen musiikin tohtorin tutkintonsa hyväksyttiin tammikuussa 2007. Hän on opiskellut harmonikansoittoa mm. Alpo Pohjan, Matti Rantasen ja Marjut Tynkkysen johdolla.

Hän on voittanut useita kansainvälisiä ja kansallisia harmonikkakilpailuja, mm. Klin-genthalin kilpailun vuonna 1982 ja K.V. Leinon kilpailun Jyväskylässä 1986.

Joensuun konservatorion rehtorina Pasi Hirvonen on toiminut syksystä 2008. Aiemmin hän on toiminut mm. Joensuun konservatoriossa harmonikansoiton opettajana ja taidemusiikin linjanjohtajana sekä Länsi-Karjalan musiikkiopiston rehtorina. Pasi toimii myös aktiivisena esiintyvänä taiteilijana, luennoitsijana ja opettajana kotimaisissa ja ulkomaisissa musiikkitapahtumissa.

ISBN 952–99750-1-5

M164

Moduksen tuotenumero:
M164
ISMN tuotekoodi:
ISBN 952–99750-1-5
Säveltäjä & tekijä:
Hirvonen Pasi

m164 (m164.pdf, 174 Kb) [Lataa]